Nyheter fra Procano Procano velger Simpleo – befester posisjonen i SMB-markedet

2 år etter oppkjøpet av Instant Office AS, kjøper Procano AS 100% av aksjene i Simpleo AS. Sammen med M&A-rådgiverne i Stratema AS har Procano jobbet i mer enn ett år med å finne et selskap og nye medarbeidere som kompletterer og utfyller Procano. Valget falt på Simpleo. Målet var å finne et selskap som matchet den kultur og de verdier Procano står for; å være tett på medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Simpleo har på sin side sett konsolideringen i IT-markedet og har hatt et ønske om å bli en del av en større virksomhet.

«Først og fremst er menneskene i Procano og Simpleo en god match» sier Jørgen Berg, Adm. Dir i Procano AS, om sammenslåingen med Simpleo. «I Simpleo fant vi kompetanse, erfaring, kundefokus og et brennende engasjement for å bidra til en enklere IT-hverdag for selskapets kunder».

«IT-bransjen har vært og er i betydelig utvikling» forklarer Jørgen Berg. «Med dette oppkjøpet viser vi med all tydelighet at vi befester vår posisjon i det norske SMB-markedet fremover. Vår nisje er kravstore SMB-kunder som forventer høy kvalitet og single point of contact til en fornuftig pris» utdyper Berg. «Vi vil nok også fremover overta en og annen kunde fra de aller største leverandørene i det norske markedet, men vårt mål er ikke å selv bli en av disse gigantene» påpeker Berg.

«Vi er forankret i troen om at industrialiseringen av IT-bransjen vil innebære mye større grad av spesialisering; slik vi har sett i alle andre modne bransjer. For oss betyr det å ha fokus på bruken av tjenestene og våre sluttbrukere. Det innebærer systematisk utnyttelse av standardiserte leveranser og prosesser – enten det er kundens eget IT-system, private skytjenester eller skytjenester levert fra samarbeidspartnere som Microsoft. Vi er den profesjonelle leveranseintegratoren som samler og forvalter ressurser, kompetanse, og teknologi innenfor egen organisasjon. Sammen med utfyllende tjenesteleverandører vi har et nært samarbeid med, leverer vi en helhetlig, omfattende og integrert IT-løsning til våre kunder. Vi tar ansvar for helheten» sier Berg.

«Simpleo er opptatt av å gjøre IT enkelt for våre kunder», sier Thomas Norgaard, Adm. Dir. i Simpleo AS. «Dette stiller imidlertid stadig større krav til oss som IT-leverandør. Derfor forener vi krefter med Procano; her hadde vi lyst til å jobbe» forklarer Norgaard. «Sammen får vi større muskler, mer kompetanse, en bedre leveranse- og tjenesteplattform, økt geografisk nedslagsfelt og økt profesjonalitet, til glede for ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Dette er et meget tydelig signal; vi er IT-leverandøren for fremtiden» avslutter Norgaard.

På spørsmål om planer for fusjon og integrering, svarer M&A-ansvarlig og Viseadm. Dir. i Procano, Christian O. Breivik: «Dette har vi gjort før og planen er klar. Som vanlig tar vi oss god tid, da våre kunder og ansatte er opptatt av stabilitet og forutsigbarhet. Det eneste som haster er å gjøre en god jobb. Hver dag» utdyper Breivik. «Derfor er det «business as usual» og fokus på å levere til våre kunder. Vi skal vokse, så det blir uaktuelt med nedbemanninger. Tvert imot er 4 nyansatte på vei inn til høsten, fordelt på Oslo, Brevik og Gjøvik. Selve fusjonen vil etter planen skje med virkning fra 1. januar 2017» avslutter Breivik.

Sammen vil Procano og Simpleo ha 40 medarbeidere med avdelinger i Brevik, Gjøvik, Oslo og Stockholm. Hovedkontor vil fortsatt være i Oslo. Selskapets primærmarkedet er Norge, med de øvrige nordiske land som sekundærmarkeder. I Norge opererer aktører som Intility, 99X og Itera i samme bransje. Selskapene omsatte i 2015 for over 67 MNOK, med et resultat før skatt på 2,3 MNOK. Jørgen Berg vil fortsette som Adm. Dir. i Procano og nåværende Daglig Leder i Simpleo AS, vil tiltre som Salgssjef og inngå i ledergruppen i det fusjonerte selskapet.

Selskapsinformasjon

Procano AS leverer industrialiserte IT-tjenester til små og store virksomheter. Forankret i idéen om å standardisere tilbyr Procano kostnadseffektive løsninger som kan tilpasses den enkelte kundes behov. Ved å ta fullt ansvar for forvaltning, drift, vedlikehold og support gjør vi hverdagen bedre for våre kunder. Selskapet ble etablert i 2003 og fusjonerte 1. januar 2015 med Instant Office AS. Procano har 30 medarbeidere og avdelinger i Brevik, Stockholm og Oslo. Hovedkontor er i Oslo. Selskapets primærmarkeder er Norge og Sverige, med de øvrige nordiske land som sekundærmarkeder. Selskapet har om lag 240 kunder med til sammen over 4.000 ansatte. Våre kunder opererer innenfor ulike bransjer. Fellestrekket er at de stiller store krav til sin IT-leverandør, hva gjelder support, service, fleksibilitet og kompetanse. Procano er blant annet Microsoft Gold Certified Partner, Lenovo Premium Business Partner, HP Partner, Dell Partner og Broadnet Sertifisert Gullpartner. Selskapet omsatte for 52,9 MNOK i 2015 og med kontinuerlig vekst siden 2008. Selskapet har en meget solid finansiell plattform og ble i 2014 kåret til gaselle-bedrift for 7. år på rad. Procano har eierskap i selskapene Procori SMC AS og Procori SMC AB som driver beslektet konsulentvirksomhet innen IT Service Management rettet mot det nordiske Enterprise-markedet.

Kontaktinformasjon: Jørgen Berg | Managing Director & Founder | +47 976 89 833 | jorgen.berg@procano.com
Christian O. Breivik | Viseadm. Dir. | +47 970 62 362 | christian.breivik@procano.com

Simpleo AS ble etablert i 2004 (under navnet IT-Resport) av erfarne IT-konsulenter og er spesialisert på å levere moderne, fleksible og effektive IT-løsninger. Selskapet har 10 kompetente medarbeidere og kontorer i Oslo og på Gjøvik. Selskapet omsatte for 14,4 mill. i 2015.

Kontaktinformasjon: Thomas Norgaard | Daglig Leder & Partner | +47 920 30 066 | tno@simpleo.no

til oversikten

Kan vi hjelpe deg med noe?

Fyll inn din kontaktinformasjon så kontakter vi deg for å avtale en tid som passer deg